[DB Multiverse]

dimarts, 7 de febrer del 2012

UNA PETITA BIOGRAFIA DE L'AKIRA TORIYAMA!

[ Post especial del mes ]

Akira Toriyama és un mangaka i dissenyador de personatges japonès. Va néixer el 5 d'abril de 1955 a la ciutat de Nagoya (Prefectura d'Aichi). Des de la seva infància mostrà una marcada traça per al dibuix. Malgrat l'oposició dels pares, entrà el 1974 a l'Escola Superior Industrial
d'Aichi per estudiar disseny gràfic.

Un any després en sortí per dedicar-se a dibuixar manga (el nom que reben els còmics al
Japó).La seva vida de mangaka començà amb la publicació al setmanari Shōnen Jump de Shueisha. Més tard crearia moltes històries que també serien publicades en aquesta revista i, posteriorment, recollides en volums. Gràcies als seus personatges populars, Toriyama és molt popular al Japó i a l'estranger.
Tanmateix, tot i el seu èxit, encara viu a Aichi i, encara que no estigui apartat de la vida pública de la seva ciutat, la seva fama li ha causat alguns problemes, per exemple, quan hi ha rumors que farà alguna aparició a
Tòquio, l'oficina de governació es preocupa perquè en general multituds de fans s'aglomeren prop de casa seva per observar-lo sortir i, fins i tot, l'acompanyen en caravana fins a l'aeroport. Aquest fenomen diu molt sobre la popularitat del Sr. Toriyama.

Malgrat la seva fama, en general, a en Toriyama no li agrada l'exposició als mitjans de comunicació col·lectiva, són molt estranyes les vegades en què algun periodista li ha aconseguit fer una entrevista o una foto per a un diari.

Les seves obres més conegudes avui en dia són Bola de Drac i Dr. Slump.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

[DB Multiverse]